Hoppa till sidans innehåll

Legendariska roddare


Per "Pliggen" Andersson

Pliggen började ro i början på 1980-talet och slutade som aktiv på elitnivå år 2000. Han har deltagit i två OS och ett antal VM. Pliggen har tagit 4 senior SM guld i singelsculler och 6 ytterligare guld i dubbel och scullerfyra. Under ungdoms och juniortiden var han och Patrik Lindberg outstanding i Sverige. Pliggen vann guld i både singel och dubbel Jun A, 3 år i rad. Pliggen är nu tränare för Lassi Karonen.

Per "Pliggen" Andersson 

 

Patrik Lindberg

Han började ro samtidigt som Pliggen och slutade på elitnivå i början på 1990-talet. Patrik har deltagit i ett senior VM och två junior VM. Patrik har vunnit SM-guld i dubbel och scullerfyra. Patrik är även nordisk juniormästare i singelsculler. Lixom Pliggen vann han ett stort antal SM-medaljer som ungdom och junior.

Patrik Lindberg

 

Mattias Rapp

Han började ro i mitten på 1980-talet och skördade stora framgångar som ungdoms och juniorroddare. Han har junior SM guld i singel och dubbel, han har deltagit i 2 Junior VM. Det bästa resultatet i JWM är en 5:e plats i 4X. Mattias avslutade karriären i Möndals Roddklubb men har nu flyttat tillbaks till Leksand och karriären har nu återupptagits i Brudpigas regi.

Mattias Rapp

 

Jorma Möttönen

Han tävlade bara sina sista säsonger för Brudpiga, hans främsta meriter vann han när han tävlade för Stockholmspolisen. Bland annat har han kommit femma på VM i lättviktssingel. Jorma har ett svårslaget rekord från 1986 då han vann både singel och lättviktssingel samma dag på SM.


Jorma Möttönen under Rowing Race 2007.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:35 Skribent: Lovisa Niss

 ITSD_www

agnas_ark

Ange alt-text här.

Weda.Logo

Ange alt-text här.

 

 

Material till hemsidan mailas till This is a mailto link

 

 

 

leksandsrundan_tagline_bike_190x258px

Postadress:
Brudpiga RK - Rodd
Mats Niss, Västanvik Skarpholsvägen 11
79392 Leksand

Kontakt:
Tel: 0706206986
E-post: This is a mailto link

Se all info